Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-09@00:56:40 GMT

سینما برای حبیب الله کاسه تریبون بود نه تجارت!

تاریخ انتشار: ۲۸ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۰۸۸۲۴۱

سینما برای حبیب الله کاسه تریبون بود نه تجارت!

تورج اصلانی گفت: ساخت فیلم سینمایی «اخراجی‌ها» یکی از حرکت‌های خوبی بود که در سینمای ایران به همت حبیب‌الله کاسه‌ساز به نتیجه رسید. او در عرصه ساخت فیلم‌های دفاع مقدسی یکی از تابوهای این فضا را شکست.

به گزارش مشرق،‌ تورج اصلانی فیلمبردار شناخته شده سینمای ایران که پیش از این در عرصه سینما دو همکاری با مرحوم حبیب‌الله کاسه‌ساز داشت، در ارتباط با تجربه‌ای که با او داشته است،‌ اظهار داشت: در دو فیلم سینمایی «او» به کارگردانی رهبر قنبری و فیلم سینمایی «کنار رودخانه»‌ به کارگردانی علیرضا امینی با حبیب‌الله کاسه‌ساز در مقام تهیه‌کننده همکاری داشتم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از این تجربه نزدیک به 16 سال می‌گذرد بعد از آن همکاری رفتارهای مرحوم کاسه‌ساز باعث شد تا در هر محفلی از او به نیکی یاد کنم.

اصلانی در ادامه صحبت‌هایش با اشاره به نوع نگاه کاسه‌ساز در ساخت آثار سینمایی و همچنین اهالی سینما،‌ گفت: نکته‌ای که از من رفتار او در چنین سال‌ها متوجه شدم این است که کاسه‌ساز به هنرمندان سینما بدون هیچ مرزبندی نگاه می‌کرد و این نکته یکی از شاخصه‌های بارزش بود، برعکس بسیاری که امروز هم خودشان و هم فضای سینما را به سمت خودی و غیرخودی برده‌اند.

وی ادامه داد: مرحوم کاسه‌ساز زمانی هم که در اداره نظارت اجرایی هم مسئولیت داشتند بدون مرزبندی بر آثار به سینماگران نگاه می‌کردند و امیدوارم که روحشان شاد و در آرامش باشد و این ضایعه را به سینمای ایران و خانواده زنده‌یاد کاسه‌ساز تسلیت می‌گویم و امیدوارم فرزندانش با همان منش پدر راهش را در سینما و مسیر فرهنگ ادامه دهند.

فیلمبردار فیلم سینمایی «مالیخولیا» در ادامه صحبت‌هایش در واکنش به درگذشت تهیه‌کننده فیلم سینمای «اخراجی‌ها» که به دلیل ساخت این فیلم هجمه‌هایی به وی شد، گفت: ابتدا باید به این نکته اشاره کنم که حبیب‌الله کاسه‌ساز سینما را یک تریبون می‌دانست و در ساخت فیلم‌های سینمایی بیش از هر چیز پیام فیلم‌ها برایشان مهم بود و دقت داشتند که چه مفهومی را از این طریق می‌توانند به مخاطب انتقال کنند و به این موارد بیشتر دقت می‌کردند تا اینکه چقدر پول به دست می‌آورند. او به سینما فراتر از بیزینس اقتصادی نگاه می‌کرد و واقعاً سینما برایش مسئله بود.

او همچنین گفت: به نظر من ساخت فیلم سینمایی «اخراجی‌ها» یکی از حرکت‌های خوبی بود که در سینمای ایران به همت حبیب‌الله کاسه‌ساز به نتیجه رسید و شکل گرفت. او در عرصه ساخت فیلم‌های دفاع مقدسی یکی از تابوهای این فضا را شکست و این اتفاق به همت این تهیه‌کننده رخ داد و اتفاقا به نظر بنده فکر می‌کنم در زمینه ساخت فیلم سینمایی «اخراجی‌ها» حبیب‌الله کاسه‌ساز بسیار هم خوب عمل کرد و به هیچ عنوان نظر مخالفی ندارم و نداشتم. ما از نوع فیلم‌های اخراجی‌ها در سینمایمان کم داریم و باید بیش از این‌ها ساخته شود اما توسط همه افراد در سینما نه به همت یک فرد یا طیف ویژه‌ای از فیلمسازان. نگاه‌هایی از این جایشان در مجموعه سینمای ایران خالی است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: مرگ یک امر طبیعی است و نکته بدی در دنیا وجود ندارد. این ما هستیم که باید پذیرشمان برای رخدادهایی از جانب طبیعت بالا باشد. اما حبیب‌الله کاسه‌ساز این اواخر بسیار اذیت شد و روزهای سختی را به دلیل بیماری‌اش سپری کرد. که برای او آمرزش طلب می‌کنم، روحش شاد.

منبع: فارس

منبع: مشرق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۸۸۲۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیاتی تازه درباره آخرین عاشقانه زنده‌یاد حسام محمودی

آفتاب‌‌نیوز :

فیلم سینمایی «رمانتیسم عماد و طوبا» دومین ساخته کاوه صباغ‌زاده مدتی است که در بخش «سینما آنلاین» فیلم‌نت اکران آنلاین شده است به همین بهانه محمد جلیلوند منتقد سینما در یادداشتی درباره ویژگی‌های این فیلم عاشقانه نوشته است.

در این یادداشت آمده است:

«عنصری به نام تخیل که نقش مهمی در شکل‌گیری صنعت سینما داشته و آن را به یکی از سودآورترین صنایع جهان تبدیل کرده، متاسفانه جایگاه چندانی در سینمای ایران نداشته و واقع‌گرایی آن هم به شکل افراطی و سرشار از اغراق جای تخیل را پر کرده است. در سال‌های اخیر اندک تلاش‌هایی برای تولید آثاری متفاوت با جریان روز سینمای کشورمان صورت گرفته و گهگاه نیز به نتایج درخورتوجهی منجر شده که یکی از شاخص‌ترین آن‌ها «رمانتیسم عماد و طوبا» ساخته کاوه صباغ‌زاده است که تجربه‌ای نو و امیدوارکننده در قالب کمدی-رمانتیک به حساب می‌آید. پلتفرم فیلم‌نت که تنوع در پخش آثار سینمایی را در دستور کار خود داشته و در سال جاری نیز مانور بیشتری هم روی تنوع مضمونی اکران آنلاین داده، به تازگی پخش آنلاین این فیلم را آغاز کرده که می‌تواند دارای جذابیت‌های زیادی برای علاقه‌مندان این دسته از آثار باشد.

صباغ‌زاده پس از ساخت فیلم گرم و دلنشین «ایتالیا ایتالیا»، در دومین فیلم سینمایی خود «رمانتیسم عماد و طوبا» قالب کمدی-رمانتیک را برگزیده است. او قصه خود که با نگاهی به کتاب «سیر عشق» نوشته آلن دوباتن نوشته شده را بر پایه عشق میان عماد و طوبا بنا کرده و دیگر اجزا را حول محور این دو چیده است. در عین حال، فیلمنامه‌ای شخصیت محور خلق کرده که یکی از تم‌های ابدی سینما با عنوان عشق به تاروپودش گره خورده و آن را پیش می‌برد. صباغ‌زاده قصه‌اش را خوب شروع کرده و آن را با ریتمی مناسب به نقطه عطف نخست می‌رساند. زوج جوانی که تماشاگر را به تماشای قصه زندگی خود دعوت کرده و فرازوفرود‌های آشنایی را به تصویر می‌کشند. استفاده از راوی هم نکته مثبتی برای فیلم و شیوه روایت آن به حساب می‌آید که از آن برای قصه‌گو‌تر شدن کار بهره گرفته شده که در ساختار فیلمنامه فیلم به خوبی جا افتاده است.

اهل سینما و تئاتر بودن این دو نیز ایده‌ای مناسب برای خلق شوخی‌های جذاب به نظر می‌رسد که در عین حال رگه‌های پررنگی از فانتزی دارد. «رمانتیسم عماد و طوبا» نگاه روانشناسانه‌ای به قهرمان‌های خود و سیر روابط آن‌ها داشته و در عین حال دست به آسیب‌شناسی هم می‌زند. موضوعی که در سینمای ایران به آن کمتر پرداخته شده و این فیلم از این حیث نمونه‌ای شاخص و درخشان به حساب می‌آید.

صباغ‌زاده برای جذاب‌تر شدن فیلم خود شوخی‌های بامزه‌ای را با تکیه بر ظرفیت‌های کمدی رمانتیک خلق کرده که حال و هوای شیرینی به فیلم بخشیده است. از طرف دیگر روی وجوه بصری فیلم خود نیز به خوبی کار کرده و از رنگ و به ویژه نور برای خیال‌انگیزتر شدن فیلم خود سود جسته که می‌توان آن را جزو نقاط قوت فیلم به حساب آورد. همان نکته‌ای که تماشای «رمانتیسم عماد و طوبا» را دلپذیرتر کرده و آن را به ذات سینما نزدیک می‌کند.

انتخاب بازیگر در کمدی رمانتیک‌ها از اهمیت فوق العاده‌ای برخوردار بوده و تنها اندک لغزشی می‌تواند کلیت کار را به خطر بیندازد. آن هم فیلم‌هایی از جنس «رمانتیسم عماد و طوبا» که با تکیه بر دو شخصیت اصلی خود پیش رفته و کاملا متکی به بازیگران خود است. صباغ‌زاده نقش‌های اصلی فیلم خود را به دو بازیگری سپرده که تا زمان تولید فیلم تجربه سینمایی زیادی نداشته و بیشتر در قاب کوچک تلویزیون حضور داشته‌اند. با این حال، شیمی رابطه عماد و طوبا با تکیه بر بازی خوب این دو قابل قبول از کار درآمده است. زنده‌یاد حسام محمودی به شخصیت عماد باورپذیری خوبی بخشیده و تماشاگر را به سمت خود می‌کشاند. در طرف دیگر، الناز حبیبی در نقش طوبا قرار دارد که به خوبی از فیزیک و میمیک چهره‌اش برای جان بخشیدن به نقش بهره گرفته و بازی درخشانی را ارایه کرده است. تا جایی که برای نخستین‌بار نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر جشنواره فیلم فجر شده است. البته نمی‌توان از گروه بازیگران «رمانتیسم عماد و طوبا» گفت و از کنار زنده‌یاد علی انصاریان عبور کرد. بازیگری که در نقشی مکمل خوش درخشیده و آخرین فیلم سینمایی‌اش، نوید حضور بازیگری توانا در عرصه سینمای ایران را می‌داد.

«رمانتیسم عماد و طوبا» از آن دسته فیلم‌هایی است که قابلیت ارتباط با طیف‌های مختلف سنی به خصوص زوج‌های جوان را داشته و لحظات شیرینی را برای مخاطبان خود رقم می‌زند.»

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • سهم سازمان سینمایی از نمایشگاه کتاب
  • سهم انجمن سینمای جوانان ایران و سازمان سینمایی از نمایشگاه کتاب
  • حضور فارابی با ۱۶ عنوان جدید در نمایشگاه کتاب
  • حضور پررنگ بنیاد سینمایی فارابی در نمایشگاه کتاب
  • حضور انتشارات بنیاد سینمایی فارابی با ۱۶ اثر جدید در نمایشگاه کتاب
  • بنیاد سینمایی فارابی، ۱۶ عنوان کتاب جدید را در نمایشگاه کتاب تهران رونمایی می‌کند
  • خزاعی: انصاف را در اظهار نظر رعایت کنیم
  • جزئیاتی تازه درباره آخرین عاشقانه زنده‌یاد حسام محمودی
  • بیکاری سینماگران ربطی به رونق اقتصاد و فروش فیلم‌ها ندارد
  • پارسا پیروزفر و اخاذی از زنان ثروتمند ؛ سکانسی که پربازدید شد | ببینید