Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسعود ده نمکی کارگردان سینما و تلویزیون معتقد است که موضوع و اهمیت بحث پژوهش جایگاه ویژه‌تری در میان سینماگران و آثارشان باید پیدا کند. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از روابط عمومی چهارمین دوره جایزه پژوهش سینمایی، مسعود ده‌نمکی کارگردان سینمای ایران درباره لزوم توجه سینماگران به تحقیق و مطالعه در آثارشان گفت: اگر این پیش‌فرض را بپذیریم که یکی از مشکلات سینمای ایران بحث فیلمنامه است و یک فیلمنامه خوب و استاندارد متکی به پژوهش است، موضوع و اهمیت بحث پژوهش جایگاه ویژه‌تری در میان سینماگران و آثارشان پیدا می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: طبیعی است هر نویسنده‌ای که می‌خواهد در حوزه‌ای تخصصی فیلمنامه بنویسد باید در آن زمینه مطالعه و پژوهش داشته باشد و مسلماً اگر این اتفاق نیفتد، فیلمنامه فقیر، کم محتوا و غیرواقعی خواهد بود. موضوع تحقیق و پژوهش اصلی ضروری است و با توجه به ژانری که فیلمنامه در آن نوشته می‌شود باید جدی گرفته شود. این مسئله می‌تواند متکی به مطالعه آثار دیگران هم باشد.

ده‌نمکی در بخش دیگری از صحبت‌هایش اظهار کرد: یک کارگردان اگر خودش مؤلف باشد برای بیشتر آشنا شدن با موضوع و ملموس‌تر شدن آن باید وارد حوزه‌های مطالعاتی و یا تحقیقات میدانی نیز شود و اگر این موارد رعایت نشود حتی اگر فیلمنامه قوی باشد اما کارگردان فرم و محتوا را درست نشناسد نتیجه اثر ضعیف خواهد شد.

کارگردان «اخراجی‌ها» با اشاره به لزوم تحقیق در همه حوزه‌ها بیان کرد: در حوزه سینمای جنگ، خیلی‌ها معتقد به تخیل و مسائلی از این دست هستند اما بستر تاریخی در این حوزه آن‌قدر غنی و بکر است که ما را از تخیل مستغنی می‌کند. ما در حوزه جنگ می‌توانیم آثاری خلق کنیم که منحصر به فرد هستند اما چون پژوهش درباره این مسائل وجود ندارد معمولاً آثار ساخته شده در این زمینه که با خیال‌پردازی همراه هستند، با بازخوردهای منفی مواجه می‌شوند. البته من معتقدم خیال‌پردازی در فیلمنامه‌نویسی یکی از اصول است اما آن هم باید با قواعد خاص خودش پیش برود.

این کارگردان با تأکید بر این موضوع که عدم توجه به تحقیق تنها در میان سینماگران نیست تصریح کرد: گاهی اوقات ضعف مطالعه و پژوهش حتی در نهادهای نظارتی نیز به چشم می‌آید و کاملاً ملموس است. یادم می‌آید زمان ساخت «اخراجی‌های 2» وقتی قصه هواپیماربایی و بردن مسافران به یکی از اردوگاه‌های اسرا را طرح کردم فیلمنامه رد شده بود و من را متهم به نوشتن یک قصه تخیلی و غیرواقعی کردند. در حالی که این روایت مبتنی بر پژوهش بود و تاریخ اسارت شاهد بر این اتفاق است. این ماجرا در فیلم فقط بستر سینمایی و دراماتیک پیدا کرده بود به همین دلیل با واکنش نهادهای نظارتی مواجه شده بود اما بعد از توضیحات لازم و ارائه مستندات مسئولان نظارتی متوجه شدند که اشتباه کردند.

ده‌نمکی در بخش دیگری از صحبت‌هایش عنوان کرد: طبیعی است در صورتی که فیلم‌نامه‌نویس، کارگردان و یا حتی بازیگرانی که قرار است نقش‌ها را بازی کنند درباره جزئیات کار خودشان تحقیق و مطالعه داشته باشند نتیجه مثبت، ملموس و واقعی در کلیت اثر تجلی پیدا می‌کند و منجر به ساخت یک اثر خوب می‌شود چراکه این دو موضوع لازم و ملزوم یکدیگرند.

چهارمین دوره جایزه پژوهش سال سینمایی فروردین ماه 1400 برگزار می‌شود.

فیلم‌های خشن با تغییر احساس تماشاگر تفکر را تغییر می‌دهند/ سوء استفاده ناجوانمردانه از مخاطب با نمایش چاقوکشیکارگردان «از گور برگشته» با «دوزخ» به سینما بازمی‌گردد/ همکاری با فیلمبردار ایرانی

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: مسعود ده نمکی فیلم سینما مسعود ده نمکی فیلم سینما ده نمکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۲۴۲۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۸ پروژه نیمه‌کاره حوزه کتابخانه‌های عمومی در مازندران

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی مازندران از ۲۸ پروژه نیمه‌کاره در حوزه کتابخانه‌های عمومی این استان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مازندران، سکینه خاتون‌مهدیان، در اولین جلسه انجمن کتابخانه‌های عمومی آمل واقع در سالن شهیدان عباس‌زاده این شهرستان با بیان اینکه از ۱۲ میلیون عضویت در کتابخانه‌های عمومی کشور، سه میلیون و ۸۰۰ عضو شامل مازندران هستند، اظهار کرد: از ۱۲۴ باب کتابخانه در این استان شش باب سال گذشته اضافه شد.

وی با بیان اینکه دو باب مشارکتی واقع در زندان و مستقل شباهنگ آمل به بهره‌برداری رسید، افزود: در آمل کتابخانه‌های داریم که پاسخگوی نیاز مردم این شهر نیستند، متقاضیان این شهر با ورود به کتابخانه با نبود فضا و صندلی مواجه می‌شوند.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی مازندران با تاکید بر اینکه این حجم از حضور در کتابخانه‌ها به اطمینان خانواده‌ها نسبت به فضای امن کتابخانه برمی‌گردد، اظهار داشت: با وجود چنین استقبالی باید بیشتر در این حوزه کار کرد.

مهدیان با بیان اینکه سه کتابخانه جوابگوی شهرستان آمل را نمی‌دهد و ساخت کتابخانه مرکزی بهترین راهکار است، گفت: باید در سال‌جاری و طی سفر رئیس‌جمهور به این استان، استارت کار ساخت کتابخانه مرکزی این شهرستان زده شود و با کمک و ظرفیت خیرین به ساخت کتابخانه بپردازیم.

وی از ۲۸ پروژه نیمه‌کاره در مازندران خبر داد و مطرح کرد: استان آمادگی ساخت کتابخانه مرکزی آمل را در صورت فراهم شدن زمین جهت ساخت با آخرین تجهیزات و امکانات دارد.

چشم‌انتظاری ۵۰ ساله آملی از بهره‌مندی کتابخانه مرکزی

یوسف لاطف رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی آمل نیز در این نشست با اشاره به فعالیت شش کتابخانه نهادی در این شهرستان گفت: آمل از یک کتابخانه روستایی و دو کتابخانه مشارکتی زندان بند مردان و زنان و کتابخانه مستقل شباهنگ و ۱۰ کتابخانه برخوردار است.

وی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۲ با افزایش چهاردرصدی نسبت به سال ۱۴۰۱، شاهد عضویت هفت هزار و ۱۶۹ هزار نفر در کتابخانه‌ها بوده‌ایم، افزود: تمام تلاش و هدف این نهاد در سال‌جاری رساندن به ۹ هزار عضویت است.

رئیس کتابخانه‌های عمومی آمل با اشاره به اینکه در امر امانت با ۷۴ هزار و ۷۷۷ جلد به رشد ۱۰ درصدی رسیدیم و در سال‌جاری هدف ارائه ۹۰ هزار جلد کتاب است، تصریح کرد: در مجموع ۱۰۷ هزار و ۲۳۹ منبع کتاب داریم که این تعداد دو سال گذشته ۱۰۲ هزار و ۱۷۶ جلد بود و هدفمان در سال‌جاری، تعداد ۱۱۵ هزار جلد است.

لاطف عنوان کرد: در اجرای تأمین نیم درصدی شهرداری، هدف اول یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان و در هدف دوم دو میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان و نهایی به چهار میلیارد و ۵۶۰ میلیون تومان خواهد بود.

وی با اشاره به اجرای ۷۴۱ برنامه در سال گذشته اظهار داشت: بارها برای ساخت کتابخانه مرکزی جلسات برگزار شد و حتی دو تا زمین در این شهرستان مطرح شد که اولی واقع بلوار بسیج بود، اما به دلیل کمبود زمین در کمیسیون ۵ مورد توجه قرار نگرفت، در ادامه زمین دوم بلوار ولایت، روبه‌روی قجرمحله معرفی شد که به دلیل مسائل زمین در امر معارضه به بن‌بست خوردیم.

این مسئول با تاکید بر اینکه برای بهره‌مندی از یک کتابخانه مرکزی نیم قرن است که درگیر هستیم، اظهار داشت: با توجه به تعداد عضویت و متقاضیان، کتابخانه عمومی فعلی جوابگوی مردم این شهرستان نیست.

وی با اشاره به حضور اعضای مجمع خیران و ظرفیت آنها از مساعدت ۵۰ میلیون تومانی این مجمع نسبت به کتابخانه عمومی شهرستان در سال گذشته خبر داد.

کد خبر 751327

دیگر خبرها

  • ۲۸ پروژه نیمه‌کاره حوزه کتابخانه‌های عمومی در مازندران
  • پرسپولیس بازهم اخراجی داد؛ اینبار سروش
  • چرا کمتر شاهد خبرنگاری تحقیقی و پژوهشی هستیم؟
  • آمادگی دانشگاه شیراز برای جذب دانشجویان اخراجی خارجی
  • اسامی ناظران ویژه انضباطی هفته ۲۶ لیگ برتر فوتبال
  • بازیگر اخراجی‌ها کارگردان شد
  • چمران: قرارداد با چینی‌ها محرمانه است! / از طرح شهرداری برای پارک لاله اطلاعی نداریم!
  • تولید زباله مسافران، نمکی روی زخم بی‌درمان گیلان!/ اقداماتی که گردشگران باید برای بحران پسماند انجام دهند + عکس
  • هفته بیست و ششم لیگ برتر با حضور ناظران ویژه انضباطی + اسامی
  • اعلام اسامی ناظران ویژه انضباطی در هفته بیست و ششم لیگ برتر